Spring til indhold

CASE: Innovation får ny virksomhed ud over grænserne

For blot tre år siden var TPA solutions kun en ide hos iværksætter og innovationsekspert Jacob Munk.

I dag er TPA solutions totalleverandør af sikringssystemer, elinstallationer og datanetværk i både Danmark og i udlandet. 

Fakta om TPA solutions:
  • TPA solutions beskæftiger i dag 21 medarbejdere og ca. 10 løst tilknyttede teknikere
  • Virksomheden gennemfører projekter i hele verden og har arbejdet i 48 lande
  • IPA innovation har opbygget virksomhedens arbejdsgange og støttefunktioner samt udviklet TPA-portalen, som er et unikt projektstyringsværktøj i branchen

Start af virksomheder og udvikling af nye forretningskoncepter er omdrejningspunktet for IPA innovation.

Da Jacob Munk, Morten Louw Nielsen og Rasmus Rønne i 2020 besluttede at forene deres kræfter, var det den fælles interesse for at se arbejdspladser vokse frem og ideer blive til virkelighed, som samlede dem.

Jacob Munk, innovationsekspert hos IPA innovation, siger:

”Vi er en katalysator for innovation, og det skaber nye virksomheder og dermed nye muligheder for mennesker og samfundet. Samarbejde er vejen frem –  ved at forene forskellige fagligheder og kombinere det med digitale løsninger kan man nå længere sammen end hver for sig.”

Dette er virksomheden TPA solutions et eksempel på.

TPA-portalen, som IPA innovation har udviklet, er et projektstyringsværktøj , der er særegent for branchen, og som giver fordele for både TPA-medarbejdere og for kunderne.

Kombination af fagligheder skaber nye muligheder

Når virksomheder og organisationer skal have installeret netværk og sikre deres lokaler og bygninger med alarm-, video- og låsesystemer, er der tale om komplekse løsninger, som involverer både elektrikere, låsesmede og sikringsteknikere.

Som kunde er det en fordel med én leverandør, der kan varetage hele processen fra afklaring af behov til endelig implementering.

For den enkelte håndværkervirksomhed kan det være vanskeligt at imødekomme dette, og derfor opstod ideen til TPA solutions.

IPA innovation udviklede et forretningskoncept, hvor kunderne mere simpelt kan gennemføre komplekse projekter. Digitalisering af projektstyring og administration blev omdrejningspunktet for en ny type virksomhed inden for sikkerhedsbranchen:

Med en portal, hvor leverancer og supportsager håndteres, al kommunikation foregår og aftaler og beslutninger dokumenteres, var det nu muligt at servicere kunderne på en måde, der var effektiv og ressourcebesparende for kundernes travle projektledere.

It og digitalisering som fundament for innovation

Som en del af arbejdet med at bygge TPA solutions op, har IPA innovation brugt deres kompetencer inden for it til at skabe en digital platform til håndtering af TPA solutions forskelligartede opgaver.

Kort fortalt er TPA-portalen et online-værktøj, hvor leverancer og supportsager bliver oprettet, og projektledere kan kommunikere med kunden og videregive informationer om for eksempel fragt og materialer.

Dermed kan TPA solutions tilbyde et værktøj, som lignende virksomheder i branchen ikke har. Værktøjet sikrer en smidig og effektiv håndtering af opgaverne for både TPA solutions’ medarbejdere og for kunderne. Morten Louw Nielsen, partner og løsningsansvarlig hos IPA innovation, forklarer:

I TPA-portalen er det nemt for kunderne at få support og bestille materialer

”Vi kortlagde arbejdsgangene fra start til slut – lige fra en kunde beder om en løsning, til opgaven er udført. Det var oplagt at digitalisere arbejdet, for det ville skabe overblik og spare tid. Portalen er et godt eksempel på, hvordan it og digitalisering kan anvendes som fundament for innovation og understøtte nye forretningsmuligheder.”

Konsulenter i virksomhedsopbygning ved hjælp af it og teknologi

Holdet bag IPA innovation har leveret ressourcer til at starte virksomheden og bygge den op med forretnings- og finansieringsplan, rekruttering, forhandling om leverandøraftaler, mv.

Rasmus Rønne er digitaliseringsekspert i IPA innovation, og han siger om dette:

”Vi er ikke et traditionelt it-konsulenthus, man hyrer for at få udviklet et stykke software. Vi er lige så meget forretningsudviklere og iværksættere som it-eksperter, som ser på selve forretningspotentialet. It og teknologi er midlerne til at indfri dette potentiale, og hvis der er grundlag for det, kan vi også være aktøren, der står for de processer og praktiske tiltag, der skal til for at opbygge en virksomhed fra bunden.”

Fra dansk start up til virksomhed med opgaver i hele verden

Det virker ikke umiddelbart oplagt, at en virksomhed med speciale i it og digitalisering bevæger sig ind på et marked, der handler om adgangskontrol, alarmsystemer, videoovervågning og elinstallationer.

Men ved netop at koble det digitale sammen med de sikrings- og el-tekniske fagområder har IPA innovation lagt fundamentet for en moderne og fremtidssikret virksomhed, som via teknologien løbende udvikler sig og er åben for nye måder at drive forretning på.

Vil du vide mere om, hvad IPA innovation kan gøre for din virksomhed?

Bag IPA innovation står:

IPA innovation - Morten Louw Nielsen

MORTEN LOUW NIELSEN

Partner og løsningsansvarlig

IPA innovation - Rasmus Rønne

RASMUS RØNNE

Partner og digitaliseringsekspert

IPA innovation - Jacob Munk

JACOB MUNK

Partner og innovationsekspert